logo-transparant-header

Muziek is het antwoord op elke uitdaging!

Daarvoor hebben we natuurlijk artiesten nodig.

Heb jij een aangeboren of niet aangeboren aandoening? Op fysiek, mentaal of op – met een moeilijk woord – neurologisch vlak (een aandoening in de hersenen, de zenuwen of het ruggenmerg)?
Dat kan gaan om ontwikkelingsstoornissen (DCD, ADHD, ADD, ASD,…), hartafwijking(en), reuma, hypotonie, verlamming, spasticiteit,…

Ben je peuter, kleuter, kind, puber, tiener of jongvolwassene?

Zijn er dingen in je dagelijkse leven die moeilijk, heel moeilijk of helemaal niet gaan? Word je daar soms ook zo boos of verdrietig van? Heb je soms zin om te roepen (in je hoofd of luidop):” F*** you! Jullie kunnen allemaal de boom in!” Je moest eens weten hoe vaak ik dat heb geroepen!

Wist je dat jij wel veel meer in je mars hebt dan je op het eerste zicht zou denken? Natuurlijk is dat zo! En samen met ons kan je dat ontdekken!

jongen_met_kalimba

Oefenen in een revalidatiecentrum, met de logo, kine of ergo, met de zorgleerkracht, met de begeleider…het is niet altijd fun en soms kan je wel eens de moed verliezen. Ook al zijn het nog zo een lieve mensen en doen ze nog zo hard hun best om het jou naar je zin te maken. Dat heb ik zelf ook ondervonden tijdens mijn revalidatieperiode. Zelfs vandaag nog revalideer ik en zal dat de rest van mijn leven blijven doen. Dat is ook nodig, want ik heb die oefeningen nodig om mij te helpen in mijn dagelijks leven. Net zoals jij.

Maar zal ik jou eens een geheim verklappen? Doordat ik muziek maak, gaat alles nog beter in mijn dagelijks leven.

Wist je dat als je muziek maakt, je die oefeningen nadien nog beter kent? Sterker nog, je wordt zo creatief dat je zelfs in je dagelijks leven oplossingen vindt . Sommige dingen kan je alleen, voor andere dingen weet je precies die juiste mensen aan te spreken die jou wel kunnen helpen. Jouw uitdagingen staan niets nog in de weg!

En dat gewoon…. door muziek te maken.  Mijn team en ik zijn jullie muzikale gids op ontdekkingstocht naar waar jij goed in bent.

Eilandje van rust, ontspanning en…muziek

Manel

Welkom op ons eilandje van rust en ontspanning. Pas als jij je veilig voelt, pas als jij er klaar voor bent en pas als jij ons uitnodigt om samen te werken, vertrekken we op muzikaal avontuur. Wij zorgen ervoor dat jij je op je gemak voelt door….muziek.

We vertrekken steeds vanuit je sterktes en gaan daar mee aan de slag. Heb je het wat moeilijk om je uit te drukken? Vind je niet altijd de juiste woorden of klap je dicht als je moet spreken? Kan je je gevoelens niet altijd onder woorden brengen? Dan is er muziek. Samen met jou kiezen we de instrumenten die bij jou passen en ga jij muziek maken. Notenleer hoef je helemaal niet te kennen en je hoeft al helemaal niet naar de muziekschool geweest te zijn! Muziek maken, dat zit diep van binnen in ons. En wat je ook doet, er komt altijd muziek uit.

Of misschien weet je zelf wel waar je goed in bent? Wat doe jij het liefste? Wat zou jij heel graag doen en wat zou jij heel graag kunnen? Wat vind je tof? Welke muziek vind jij cool? Vertel het ons, en samen maken we muziek en zorgen we ervoor dat jouw doelen ook werkelijkheid worden.


Jij neemt ons bij de hand en jij zit aan het stuur. Misschien heb je soms een kleine stimulans nodig om je op weg te helpen. Wij vertrekken steeds vanuit de beleving en geven jou oefeningen met muziek. Muziek is iets heel krachtig dat ons helpt om sterker te leren worden in ons eigen ritme. Via muziek zoeken we samen naar de weg die voor jou het beste werkt.

Neen, het is niet de zoveelste oefensessie waarin je weer moet oefenen en revalideren. Je maakt muziek! En daardoor wordt alles wat je leert bij jouw therapeuten nog sterker gemaakt.

Wat maakt mij en mijn team de ideale gidsen op jouw muzikale pad? 

 

Door mijn twee grote fysieke uitdagingen (ik spreek liever over uitdagingen dan over beperkingen, met een uitdaging kan je nog alle kanten op ;-)): begrijp ik wat die uitdagingen met iemand doen. Daardoor ben ik in staat om te vertrekken vanuit jouw mogelijkheden en om jouw uitdagingen aan te passen aan jouw kunnen. Want jij kan het! Ik heb zelf aan de twee kanten van de lijn gestaan: ik heb het zelf meegemaakt als kind en ook als volwassene. Ik maak het trouwens nu nog mee. Bovendien heb ik heel wat kennis en expertise opgebouwd.  Ik heb mensen gezocht en gevonden die perfect begrijpen waar het om gaat, die dezelfde positieve energie uitstralen en die precies weten wat ze moeten doen om jou te helpen.

 

En tenslotte is er die “big smile” op het gezicht van de kids als ze met ons muziek maken. Als we zien hoe ze open bloeien, dat ze zelfvertrouwen krijgen, dat hen iets lukt wat ze ervoor dachten niet te kunnen of als ze zelf iets bedacht hebben om iets op te lossen wat anders niet zou lukken, dan weten wij met ons team: MISSION COMPLETED!

Sterker worden in je eigen ritme

ArtMuze gebruikt muziek als therapie bij revalidatie van kinderen. Het is niet de zoveelste oefensessie waarin je weer moet oefenen en revalideren. Je maakt muziek! En daardoor wordt alles wat je leert bij jouw therapeuten nog sterker gemaakt.